Tidligere koncerter

Niklas Walentin


Mød dirigenten

om musik og ledelseFå et fascinerende indblik i dirigentens verden, når Anne Cathrine Kielland Lund besøger biblioteket. Anne Cathrine Kielland Lund er dirigent for Vejle Symfoniorkester og kendt for sit musikalske engagement og smilende humør. Hun fortæller denne aften om, hvordan det er at være dirigent, og om arbejdet med musikken og orkesteret - både fra podiet og udenfor podiet.


Onsdag 9. november

19:00

Vejle Bibliotek

Voksne

60 kr

Bestil billet(ter)

Den 12. oktober i år kan Vejle Symfoniorkester fejre 50 års jubilæum. Anne Cathrine Kielland Lund overtog i 2002 den musikalske ledelse af Vejle Symfoniorkester, hvor hun efterfølgende har været orkestrets faste dirigent.

I dette spændende foredrag kommer Anne Cathrine Kielland Lund ind på, hvordan man udvælger repertoire og solister og på samarbejdet mellem dirigent, solister og koncertsteder. Hun fortæller også om kunsten at tilrettelægge et godt og konstruktivt orkester-prøveforløb, om orkesterets opbygning og om, hvilke elementer, det er vigtigt at tage hensyn til, for at de enkelte instrumentgrupper og hele orkesteret skal kunne fungere så optimalt som muligt. Hun giver også sit bud på, hvordan man kan få orkesteret godt besat af dygtige og engagerede musikere, fortæller om det altafgørende samarbejde mellem dirigenten og musikerne, både på og udenfor podiet, om arbejdet med partituret og om, hvad hun gør for at videreudvikle sin musikalske og sin ledelsesmæssige horisont.

Anne Cathrine Kielland Lund er født i Norge. Hun har studeret musik ved Universitetet i Oslo og har taget Musikpædagogisk Diplomeksamen i slagtøj og ensembleledelse fra Det Jyske Musikkonservatorium. Hun har studeret direktion ved bl.a. Frans Rasmussen og Jorma Panula samt ved en række dirigentkurser og masterclasses i ind- og udland, en videreudvikling hun stadig er aktivt engageret i. Hun er ansat på MGKSYD og Kolding Musikskole som slagtøjslærer, og hun dirigerer - og har dirigeret - flere forskellige orkestre.

Du kan læse mere om Anne Cathrine Kielland Lund her,  og om Vejle Symfoniorkester på www.symfoniorkester.dk.


Koncert søndag den 28. oktober


Søndag den 28. oktober kl. 13.00 spiller Harmoniorkestret APO koncert på Egtmonthøjskolen.


Denne gang bliver vi dirigeret af Anne Cathrine Kielland Lund, og programmet består blandt andet af "Armenske Danse" af Alfred Reed, "El Salon Mexico" af Aron Copland og "Harry's Wondrous World" af John Williams.http://www.apo.nu/images/stories/efterarskoncert_low_res.jpg

www.apo.nuKONCERT

 


Dansk filmpremiere på canadisk kortfilm og symfonikoncert med Vejle Symfoniorkester!


Tirsdag d. 30. oktober, kl. 20.00 er der gratis adgang til koncert med Vejle Symfoniorkester samt filmpremiere i Spinderihallerne, Spinderigade 11 i Vejle.


Levende musik & levende billeder er navnet på arrangementet i Spinderihallerne, hvor den canadiske kortfilm ”Space Nazis Must Die” får dansk premiere. Filmen er en hyldest til de gamle science fiction film fra 40'erne. På trods af at filmen er canadisk, har den et dansk islæt, da den i Vejle boende komponist Jonas Frederik, som nok er mest kendt fra sommerkoncerterne på Vejle Kunstmuseum de seneste 3 år som pianist og arrangør, har leveret musikken.

Ved premieren vil Vejle Symfoniorkester under ledelse af Anne Cathrine Kielland Lund desuden fremføre musikken fra filmen samt andre værker som f.eks. Liszts ungarske rapsodi nr. 2, 2. satsen fra Bruchs violinkoncert med Marie Brinck-Jensen som solist og ouverturen fra Barberen i Sevilla af Rossini.

Arrangementet, som regnes med at have en længde på ca. en time, er støttet af Spinderihallerne og Vejle Kommune, bl.a. som en del af arbejdet med Vejle som filmby.